Hier kun je foto's vinden van de bewoners van mijn aquarium.
Dit is de algeter (hypostomus). Hij zit de hele dag vastgeplakt aan het raam of aan een plant algen te eten. Zijn mondje zie je de hele tijd bewegen.
Dit zijn 2 maanvissen. Het zijn zeer sierlijke vissen, die rustig door het water glijden. De gestreepte verliest direct zijn kleur (strepen gaan weg) als hij ergens van schrikt. Ze zijn erg nieuwsgierig, ze blijven gewoon op hun plaats als je in het aquarium aan het werk bent, ze komen dan zelfs naar je hand toe.
Dit is de regenboogzalm van Boesman (melanotaenia boesemani). Het is een vis met schitterende kleuren. Een vreedzame vis, die ieder voedsel lust, mits het maar gevarieerd is.
Dit is de corrydas julli (dat grijze vlekje in het midden). Hij behoort tot de meervalachtigen. Hij ruimt de bodem op, dus maakt zich nuttig.
Dit is het kogelvisje (tetraodontidae). (links, met die spikkels). Het is een dik, bol visje. Als er gevaar dreigt, kunnen ze zich helemaal opblazen. Hij is gek op slakken. met zijn sterke bek kraakt hij moeiteloos de slakkenhuizen. Als de slakken op zijn, moet hij worden bijgevoerd met mosselvlees en regenwormen. Krijgt hij te weinig eten, dan zijn ook de vissen in het aquarium niet meer veilig.
Etenstijd!