Grandprix van Monaco

 

Monte Carlo - 29 mei t/m 1 juni 2003

 

Monaco is een unieke race om te bezoeken. Niet zozeer voor de race (hoewel er vaak spectaculaire crashes zijn), maar vanwege het feit dat je nergens zo dicht bij de auto's en de coureurs kunt komen. Op de vrijdag is het circuit gewoon weer een dagje de openbare weg, en kun je er dus gewoon overheen lopen. Regelmatig worden er Formule1-bolides geduwd naar een andere plaats, je kunt er prachtige foto's van dichtbij maken als je het geluk hebt op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn. Neem wel een goedgevulde beurs mee, voor een cola'tje betaal je op zijn minst 7 euro...........

Op vrijdag zijn we van Amsterdam naar Nice gevlogen, waar we werden opgewacht en naar het hotel gebracht. Wij hebben onze koffers neergezet en zijn gelijk met de trein naar Monte Carlo gegaan, dat is ongeveer 20 minuten rijden. Ik kon direct al wat foto's maken van F1-bolides. Wat later stonden we op een hoge tribune wat foto's te maken van de omgeving, toen plotseling Michael Schumacher en Rubens Barrichello naar het motorhome van Ferrari gingen. Dat werd snel inzoomen en klikken dus.

Tijdens de training op zaterdag was er een hele zware crash van Jenson Button. Op de televisieschermen werd de klap veelvuldig herhaald, en ook was te zien hoe de marshals en de dokter bezig waren. Het duurde wel een kwartier voor ze hem uit de wagen hadden. De race ging dan ook zonder hem van start de volgende dag.

                     

Klik hier om een fotocollage te bekijken.